شیر برقی به دو دسته
1- اوپن
NO -2 کلوز NC تقسیم می شود .
از نظر راه یا پورت ورود و خروج یا دریچه ورود و خروج به دو دسته 2/2 و 3/2 تقسیم می شوند.
شیر برقی اوپن NO :
به شیری گفته می شود که شیر در حالت عادی باز می باشد و جریال در آن برقرار است و وقتی برق به بوبین یا مگنت شیر برقی بدهیم جریان بسته می شود.
شیر برقی کلوز NC :
به شیری گفته می شود که شیر در حالت عادی بسته است و جریان در آن برقرار نیست و ووقتی برق به بوبین یا مگنت شیر برقی بدهیم جریان باز می شود.
شیر برقی 2/2 :
منظور از 2/2 تعداد راه های ورود و خروج است که در این نوع یک خروج و یک ورود داریم. این نوع شیر ها در بازار به دو صورت اوپن یا باز و کلوز یا بسته هستند.
شیر برقی 3/2 :
منظور از 3/2 تعداد راه های ورود و خروج است که در این نوع یک ورود و دو خروج داریم , خروجی دوم برای وقتی است که جریان قطع است و ما می خواهیم جریال باد یا سیال در شیلنگ نماند و به بیرون هدایت شود. این نوع شیر ها همیشه اوپن یا باز هستند.
شیر برقی برای موارد مخالفت استفاده میشود برخی از این موارد عبارتند از :
باد (پنوماتیک) , آب , گاز , بخار , اسید , روغن , بنزین , گازوئیل , نفت و … بوبین یا مگنت شیر برقی هم در انواع ولتاژها وجود دارد 12 و 24 و 48 و 110 و 220 ولت هم AC و هم DC و همچنین می توان برای کنترل زمان باز و بسته شدن شیربرقی به آن تایمر هم اضافه نمود که برای موارد آبیاری هوشمند و تخلیه کمپرسور هوا و … استفاده می شود.
انواع شیر برقی بروکت آلمان
تعدادی پارامتر کلیدی در انتخاب شیر برقی ها موثر می باشد. در ابتدا از لحاظ کلی شیر های برقی را به طور تقسیم بندی معرفی می نماییم.
انواع شیر برقی از لحاظ جنس :
۱- شیر برقی برنجی
۲- شیر برقی پلاستیکی (پلی اتیلن)
۳- شیر برقی چدنی
انواع شیر برقی از لحاظ ولتاژ کارکرد :
۱- ۲۲۰VAC
۲- ۲۴VAC
۳- ۲۴VDC
۴- ۱۲VDC
۵- تایمر دار باطری خور
بنابر تقسیم بندی های بالا می توان شیر برقی مورد نظر خود را انتخاب کنید.
البته قابل ذکر می باشد که شیر برقی های پلاستیکی (پلی اتیلنی) همگی با برق ۲۴VAC کار می کننده و سلونوئید های دیگر با ولتاژ مختلف به آن ها سازگار نیست.
همچنین شیر برقی های چدنی فلنچ دار می باشند و برای شیر های ۲ اینچ به بالا معمولا ساخته می شوند.
کاربردهای شیر برقی بروکت آلمان
از آنجایی که از شیر برقی به منظور قطع و وصل نمودن جریانات آب و سایر مایعات در طول مسیر اتصالات خطوط لوله های اصلی و فرعی استفاده می شود لذا لازم است این قطعه توسط کنترلرهای مستحکم و مرغوب مانند کنترلر هانتر یا تایمرهای دیجیتال و مکانیکی، کنترل و محافظت شود.
شکل ظاهری این نوع شیر برقی به گونه ای است که بر روی کلاهک در دار این شیر یک پیچ ساخته شده است که به واسطه آن می توان تمامی جریانات مایعات را به صورت دستی نیز قطع نمود. به طور کلی به موجب بالا بودن سیستم ایمنی این نوع شیر برقی، از آن در پروژه های بسیاری استفاده می شود.
زیرا این شیر به بهترین شکل ممکن می تواند نقش کنترلی خود را در جریانات مختلف ایفا نماید .
استفاده از آن در پروژه های آبیاری فضای سبز
سیستم های آبیاری قطره ای هوشمند
آبیاری گلخانه ها
خطوط انتقال آب
آبیاری زمین های چمن و زمین های فوتبال
و بسیاری از سیالات دیگر